Ekologija

Rok za podnošenje projektnih ideja u okviru Izazova za inovativna rešenja je 31. januar

Izazov za inovativna rešenja poziva na predlaganje rešenja za smanjenje emisija GHG koje se emituju u procesu pružanja i korišćenja različitih javnih komunalnih usluga, uz istovremeni doprinos društvenom, ekonomskom i ekološkom održivom razvoju.
Rok za podnošenje projektnih ideja u okviru Izazova za inovativna rešenja je 31. januar ove godine.
Na Izazov za inovativna rešenja mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeće, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva.
Istovremeno je aktuelan poziv za Izazov otvorenih podataka čiji je cilj da se utvrde nedostaci u praćenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) u lokalnim zajednicama širom Srbije i dobiju predlozi rešenja koje lokalne samouprave mogu da primene kako bi uspostavile kvalitetne i lako dostupne (otvorene) baze podataka o GHG. Na ovaj poziv mogu da se prijave gradovi i opštine sa preko 20.000 stanovnika, kao i javna i privatna preduzeća, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva, ali samo kao deo konzorcijuma sa gradovima i opštinama.
Rok za podnošenje projektnih ideja za Izazov otvorenih podataka je 28. februar ove godine.
Inače, oba ova javna poziva raspisana su u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“, koji realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije, uz finansijska sredstva Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *