Ekologija

“Rampa” za lažni med

InovaLab – Laboratorija za ispitivanje autentičnosti hrane Inovacionog centra Hemijskog fakulteta u Beogradu je odlukom Komisije za akreditaciju Akreditacionog tela Srbije dobila sertifikat o akreditaciji u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006. Obim akreditacije InovaLab-a obuhvata fizička i hemijska ispitivanja hrane (med i proizvodi od meda).
Sada će biti mnogo lakše izboriti se sa falsifikatima meda, jer imamo akreditovanu laboratoriju u kojoj rade vrhunski naučni radnici, prenosi SPOS na svom sajtu.
Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je 6. februara 2015. godine potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Hemijskim fakultetom iz Beograda, kojim je pomogao akreditaciju Hemijskog fakulteta sa milion dinara, a 23. oktobra 2018. godine završen je dugi proces akreditacije kod Akreditacionog tela Srbije (ATS), i sertifikat o akreditaciji je stigao, prenosi SPOS.
Pčelari SPOS-a i Pogon Naš med ostvariće, shodno Ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji, velike uštede na analizama meda u budućnosti, jer je Ugovorom ugovoreno zajedničko definisanje cenovnika analiza za med za druge klijente, između laboratorije InovaLab i SPOS-a, i na usaglašenu realnu tržišnu cenu će Pogon Naš med (kada počne da radi i pčelari SPOS-a imati 30% nižu cenu analiza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *