Ekologija

Radiće će se izrada projekata za sanaciju tri privremene deponije u Bogatiću

U prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine, predsednika opštine Bogatić Nenada Beserovca, primio je šef kabineta ministra Gorana Trivana, Andrej Bojić.
U jednočasovnom razgovoru, predsednik Beserovac upoznao je Bojića sa planskim dokumentima i akcionim planovima Opštine iz oblasti upravljanja otpadom, o realizaciji Programa zaštite životne sredine opštine Bogatić za 2018. godinu, kao i planovima lokalne samouprave vezanih za sanaciju privremenih deponija u MZ Glušci, Uzveće i Dublje, u kojima je u prošloj godini, nabavkom novog kamiona auto-smećara za JKP Bogatić, uvedeno organizovano prikupljanje otpada.
Beserovac je upoznao svog sagovornika o Odluci Skupštine grada Šapca, za priključenje opštine Bogatić Regionalnoj deponiji Srem – Mačva, a razgovaralo se i o daljim aktivnostima na Programu podrške primarnoj separaciciji IPA 2017, kojim je obuhvaćeno 17 opština u Republici Srbiji, među kojima je i Opština Bogatić.
Dogovoreno je da se u što kraćem roku, krene u izradu projekata za sanaciju tri pomenute privremene deponije, a da se njihova sanacija planira u sledećoj kalendarskoj godini, kada će i Ministarstvo u svom budžetu imati na raspolaganju sredstva za ove namene i moći finansijski da pomogne u realizaciji istih.
Milisav Pajević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *