Projekti

Projekat “Mali poljoprivrednici”

U vreme kada smo sve svesniji da se deca otuđuju, manje kreću i sporije razvijaju zbog svakodnevne upotrebe tehnologije, čak i u najranijem dobu, bitno je da podstaknemo roditelje i najmlađe da više vremena provode u prirodnom okruženju i da uspostave zdrave navike: kretanje, aktivnosti u prirodi i zdravu ishranu.

Vodeći se tim ciljem, Iceberg Salat Centar, lider u proizvodnji i preradi povrća i voća na domaćem tržištu, je prošle godine pokrenuo projekat “Mali poljoprivrednici”. Za samo četiri mesaca preko 3,500 mališana koji su učestvovali u projektu upoznali su se sa procesom uzgajanja povrća i voća i posredno motivisali da od najranijeg uzrasta krenu da se hrane zdravo.

Projekat podrazumeva organizovane besplate posete kompaniji namenjene deci uzrasta od 3 do 9 godina. U prvom delu posete deca zajedno sa agronomima kompanije obilaze njive na kojima mogu videti kako se salata i ostalo povrće uzgaja na otvorenom polju i u plastenicima. Nakon toga odlaze do specijalno ograđenih bašti, gde uz pomoć Jabučila i Šargareposlave (Iceberg Salat Centar Junior maskota), sade svoju prvu salatu. Trajanje programa je oko sat vremena.

Kompanija je locirana u Surčinu, na samo 12 kilometara od centra grada, gde svoje povrće uzgaja na oko 30 hektara zemlje.

Pozivamo vas da se prenesete informaciju o projektu i na taj način pomognete u podizanju svesti o značaju zdrave ishrane kod najmlađih i zdravog života uopšte.

Detaljna agenda projekta:

* Dolazak dece
* Uvodna priča agronoma par minuta
* Obilazak polja sa agronomima: 20tak minuta Ø Deca imaju prilike da vide kako se salata gaji na otvorenom polju, potom u plastenicima
* Povratak u dvorište firme i sadnja: 20tak minuta Ø Decu dočekuju maskote Jabučilo i Šargaleposava i vode ih do ograđenih bašta gde deca uče da sade salatu i ostalo povrće.
* Osveženje i igra sa Iceberg junacima: 10tak minuta Ø Nakon sadnje deca peru ruke, dobijaju vode, i malo odmore na travi gde se igraju sa junacima
* Odlazak: Ø U odlasku deca dobijaju na poklon bojanku sa pesmicama o jabuci, šargarepi, krušci, paprici i krastavcu (kroz pesmu uče šta je za šta dobro) i dobijaju kesice zdrave užine – seckana jabuka i seckana šargarepa

Svi vrtći i škole koji su zainteresovani za organizovanu grupnu posetu mogu nas kontaktirati na: 060 8412 847 ili malipoljoprivrednici@salatcentar.com

Partneri u projekti su Rosa voda i Arriva Litas za organizaciju prevoza dece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *