Najave događaja

Projekat Brand New Engineers

Pozivamo buduće inženjere da nam se pridruže na projektu Brand New Engineers – Od integrala do inženjera, koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Beograd (EESTEC LC Belgrade). Projekat ove godine proslavlja svoj četrnaesti rođendan.

Ideja projekta Brand New Engineers jeste da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i dešavanjima u svetu inženjerstva. Takođe, da približi studentima, kroz realne zadatke, današnje potrebe kompanija i na taj način predstavi kojim sve putevima mogu da nastave karijeru nakon završetka studija.

Ove godine projekat čine sledeći sadržaji:

Konferencijakoja će se održavati 13 – 14.11.2023. Sastoji se iz jednočasovnih predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacionih tehnologija, automatike, energetike, telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija – sponzora projekta.

ABB Robo Challengeje takmičenje koje će se održati u formi hakatona i sastoji se iz dva kola. Studenti će imati priliku da rade u simulacionom okruženju softvera ABB RobotStudio, sa kojim će ih kroz kratku obuku upoznati profesori Elektrotehničkog fakulteta. Nakon takmičenja, dve do tri ekipe čija rešenja budu imala najbolje rezultate, stiču priliku da ih implementiraju na pravom ABB industrijskom robotu!

Ove godine ABB Robo Challenge će se održavati 17 – 18.11.2023. na Elektrotehničkom fakultetu. Ekipe za takmičenje će se sastojati od tri do četiri člana, sa mogućnošću individualnih prijava. Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje!

Mozzart hakaton – po prvi put u sklopu projekta “Brand New Engineers – Od integrala do inženjera”, održaće se i takmičenje u formi osmočasovnog hakatona. Takmičenje će se održati 01.12.2023. u prostorijama kompanije Mozzart. Prijave za hakaton moraju biti timske, bez mogućnosti individualnih prijava. Za takmičenje nije potrebno prethodno iskustvo.

NIS hakaton je dvadesetčetvoročasovno takmičenje na jednu od najaktuelnijih tema iz sveta informacionih tehnologija. Takmičenje će se održavati 15 – 16.12.2023. u formi hakatona. Studenti koji budu učestvovali na ovom hakatonu dobiće priliku da saznaju nešto novo o jednoj od najsavremenijih tehnologija kao i da se oprobaju u rešavanju nekog realnog zadatka na tu temu.

Za učestvovanje na projektu potrebno je prijaviti se preko sajta www.brandnewengineers.rs .

Prijave za Konferenciju i ABB Robo Challenge su otvorene do 10.11.2023. u 23:59, za Mozzart hakaton do 24.11.2023. u 23:59, a za NIS hakaton do 8.12.2023. u 23:59. Učesnici će biti nagrađeni sertifikatima!

Za sve informacije posetite sajt: https://brandnewengineers.rs/

Facebook stranicu: https://www.facebook.com/BrandNewEngineers/

Instagram stranicu: https://www.instagram.com/brand_new_engineers/

i Linkedin stranicu: https://www.linkedin.com/company/brand-new-engineers/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *