Projekti

Produžen rok za prijavu na izazov za upravljanje bio-otpadom

Zbog novonastale situacije izazvane epidemijom korona virusa u Srbiji, rok za prijavu na „Izazov za upravljanje bio-otpadom“ koji je pokrenuo Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, i uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), produžen je do 15. maja 2020. godine, do 17 časova.
Sve zainteresovane strane dodatne informacije mogu dobiti na virtuelnim info danima koji će se održati 15. i 29. aprila.
Podsećamo, javni poziv za učešće u “Izazovu za upravljanje bio-otpadom“ otvoren je 10. marta 2020. i prvobitni rok za prijavu inovativnih rešenja za upravljanje biorazgradivim otpadom, posebno otpadom od hrane i kuhinjskim otpadom, kao i zelenim otpadom iz parkova i bašta, bio je 22. april 2020.
Inovativne ideje za efikasnije upravljanje otpadom od hrane i zelenim komunalnim otpadom mogu da prijave lokalne samouprave, javna preduzeća, naučno-istraživačke institucije i organizacije civilnog društva. Timovi čija rešenja budu odabrana sarađivaće sa stručnim mentorima, a najboljih pet će dobiti sufinansiranje kako bi primenili svoje ideje u praksi. Takođe će učestvovati u studijskim posetama Švedskoj, gde će iz prve ruke učiti iz najboljih evropskih primera. Ova rešenja doprineće smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte (GHG), povećanju upotrebe obnovljivih izvora energije i promociji principa cirkularne ekonomije.

Više informacija o uslovima učešća u izazovu i uputstva za prijavu na virtuelne info dane dostupno je na sajtu: http://inovacije.klimatskepromene.rs/izazov-bio-otpada-prijava/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *