Ostalo

“Čepom do osmeha” obradovala porodicu u Dobrincima

Udruženje “Čepom do osmeha” uputilo se u subotu, 4. aprila, u Dobrince, mesto kod Rume, kako bi posetilo i obradovalo porodicu Smukov. Naime, petočlanu porodicu Smukov, pored roditelja Aleksandre i Dušana, čini troje dece – bliznakinje, devetnaestogodišnje Ivana i Nikolina i sin Aleksandar (16). Sve troje boluju i svakodnevno žive sa određenom vrstom invaliditeta, što znatno otežava život i njima, ali i njihovim roditeljima. Ivana i Nikolina imaju hemiparezu, zbog čega su im od sedmog meseca rođenja oduzeti levi gornji i donji ekstremiteti. Takođe, Ivana ne vidi, a Nikolina tek pomalo, dok je Aleksandar potpuno oslepeo još kada je imao 4 meseca.
Nije potrebno naglasiti da briga o Ivani, Nikolini i Aleksandru zahteva ogromnu snagu, trud i odricanje, ali ono što je neophodno pomenuti da su borbenost i rešenost roditelja Aleksandre i Dušana, da pored svoje porodice pronađu vreme da pomognu i misle o drugima, zaista inspirišući i ohrabrujući. Aleksandra je već dugi niz godina volonter kako u udruženju “Čepom do osmeha”, tako i u udruženju NURDOR i daje sve od sebe da pruži pomoć deci kojoj je to zaista neophodno i to sa ogromnim entuzijazmom i humanošću, koji nemaju cenu.
Svesni da bez obzira na okolnosti, neke stvari ne mogu da čekaju, udruženje “Čepom do osmeha” je uz podršku humanih prijatelja – kompanije PIN computers iz Novog Sada, odlučilo da obraduje porodicu Smukov i pokloni najmlađem Aleksandru laptop računar, sa kojim će uz korišćenje specijalnih programa prilagođenim slepim osoboma, moći da se posveti programiranju koje ga veoma interesuje. Time je uručeno 51. pomagalo od pokretanja akcije “Čepom do osmeha”.
Upravo ovakvi gestovi, pokazuju da nismo sami, već da uvek postoje ljudi koji će se potruditi da svojim postupcima olakšaju tuđe živote, jer je u ovakvim situacijima potrebno da budemo podrška jedni drugima. Stoga, pozivamo sve one koji žele i mogu da pomognu porodici Smukov na bilo koji način, da isto i učine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *