Ekologija

Prijavite se za članstvo Baštališta u sezoni 2017/18. i to najkasnije do 19. novembra u ponoć

Baštalište je zajednica urbanih baštovana koja je 2013. uspostavila zajedničku organsku baštu na samo 10 kilometara od centrа Beogrаdа.
Širi okviri Baštališta podrazumeva podizanje svesti stručne, političke i opšte javnosti o značaju i koristi baštenskih zajednica, kao i njihovu promociju kao alata za ekološki, ekonomski, socijalni i zdravstveni razvoj gradova.
Sezona 2016/17. zvanično se završava 30. novembra, a već od 1. decembra startuje nova sezona sa novim članovima.
Većina ovogodišnjih članova Baštališta ostaje, ali ima nekoliko slobodnih parcela pa organizatori ohrabruju sve zainteresovane da se prijave, najkasnije do 19. novembra u ponoć.
Prijem novih članova obavlja Komisija za prijem na osnovu primljenih prijava i intervjua. Komisiju čine članovi Baštališta sa minimum dvogodišnjim iskustvom.
Biti član Baštališta znači raspolagati ograđenom parcelom od 40-ak kvadrata u okviru Baštališta, u periodu decembar – novembar. Članovi potpisuju ugovor sa koordinatorom Baštališta, udruženjem “Ama Centar“.
Na svojoj parceli, članovi Baštališta gaje isključivo jednogodišnje kulture, a svi plodovi koje odneguju pripadaju njima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *