Najave događaja

Predložite kandidata za Veliku povelju „ZELENA PLANETA”

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije podseća da je, samo tokom poslednje decenije ovog veka, bilo više klimatskih kriza, koje su pogodile milione ljudi širom sveta. Od ovih klimatskih kriza nije pošteđena ni Srbija.
Smenjivale su se nepogode (ekstremi) od nezapamćenih vrućina i suša, šumskih požara, do poplava, pa ako hoćete i pandemije covid-19, sve je to, kako kažu stručnjaci UN povezano sa stanjem našeg ekosistema.
Jedan od podsetnika na stanje naše životne sredine je Dan planete Zemlje koji se u svetu, pa i kod nas, obeležava svakog 22. aprila.
Taj datum je Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije odabralo da skrene pažnju našoj javnosti na stanje životne sredine u Srbiji. Toga dana uručuju Veliku povelju „ZELENA PLANETA” za učinjeno dobro prirodi.
Pozivamo vas da nam predložite pojedinca, društvo ili ustanovu koja je u proteklim godinama najviše učinila na očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine.
Svoje predloge sa obrazloženjem, imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i predlagača, možete slati od 5. januara do 31. marta tekuće godine.
Adresa je: Drušrvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije, Hala Pinki kancelarija 305 gradski park 2 11080 Zamun ili zelenaplaneta1@gmail.com
Priznanje dobitniku će biti uručeno na Dana planete Zemlje.
Vreme i mesto dodele biće naknadno objavljeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *