Ekologija

Praksa u GIZ-u i vredne nagrade za najbolje studentske radove

Konkurs za studente Univerziteta u Srbiji koji podrazumeva istraživački rad na temu primene Agende 2030 i postizanje ciljeva održivog razvoja, usmerenih ka iskorenjivanju siromaštva, borbi protiv neravnopravnosti i nepravde, kao i rešavanju pitanja klimatskih promena, otvoren je do 15.05.2022. godine. Takmičenje se održava u okviru projekta “Reforma javnih finansija – Agenda 2030”, u saradnji Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, uz podršku vlada Švajcarske i Nemačke.

Pozivaju se svi studenti Univerziteta u Srbiji da učestvuju na konkursu, dostave svoje istraživačke radove vezane za primenu Agende 2030 i time steknu mogućnost da prošire svoja znanja, unaprede veštine i dobiju vredne nagrade. Pravo na prijavu imaju studenti državljani i rezidenti Srbije koji su trenutno upisani na akademski program ili diplomci koji su stekli zvanja u poslednjih šest meseci. Dostavljeni radovi treba da sadrže najmanje jednu opštu i jednu specifičnu temu vezanu za sprovođenje Agende 2030 u Srbiji, koje su navedene na zvaničnom sajtu (https://sdgs4all.rs/), sa predloženim izvorima, uz navedena pravila i zadate forme koje se moraju poštovati.

Najbolje ocenjeni učesnici će biti dobitnici sledećih vrednih nagrada:

  1. mesto: praksa / mentorski program u projektu „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“, u trajanju od tri meseca (novembar 2022. – januar 2023.) i električni bicikl
  2. mesto: električni trotinet
  3. mesto: sportski bicikl

Pored toga, prvih pet  rangiranih učesnika imaće priliku da učestvuju na događajima vezanim za Agendu 2030 i na taj način unaprede svoje profesionalne veštine i steknu značajne kontakte. Takođe, njihovi radovi će biti objavljeni na različitim relevantnim mrežama od strane projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“. Uslovi konkursa, kao i svi neophodni detalji prijave nalaze se na sajtu projekta, Poziv za studente (sdgs4all.rs), a rok za dostavljanje radova je 15. maj 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *