Najave događaja

Otvoren je konkurs za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju!

Primetili ste neko dobro delo koje je obeležilo prethodnu godinu?
Verujete da vlastitim primerom inspirišete druge da i sami učine nešto dobro?
Pridružite nam se u isticanju dobrih dela!

Ko može da se prijavi?
Za nagrade se mogu nominovati domaće i strane korporacije, ogranci stranih kompanija koje posluju u Srbiji, privatna mala i srednja preduzeća, javna i državna preduzeća, medijske kuće, korporativni fondovi i fondacije, kao i građani – pojedinačni darodavci. Dakle, svi oni koji su tokom 2023. godine podržali društvene ili neprofitne akcije ili organizacije imaju priliku da budu nominovani za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju.
Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave ne mogu konkurisati za nagrade. Takođe, organičena je mogućnost prijave industrijama čija osnovna delatnost podrazumeva proizvodnju i stavljanje u promet duvanskih, alkoholnih proizvoda, oružja, kao i industriji igara na sreću.
Napomena: Preduzeća i kompanije kojima je u prethodnom ciklusu pripala neka od glavnih nagrada, u ovom konkursnom roku nemaju pravo da se kandiduju ili budu kandidovani za isti filantropski doprinos.

U kojim kategorijama se dodeljuje VIRTUS nagrada?
Postoji ukupno 5 glavnih kategorija u okviru kojih je moguće izvršiti prijavu za VIRTUS nagradu: za korporativnu filantropiju, za malo i srednje preduzeće i za dugoročno partnertvo između poslovnog i civilnog sektora, ali i za individualni doprinos filantropiji i mlade filantrope.
Ove godine u fokusu kampanje jeste doprinos rodnoj ravnopravnosti, te će posebno priznanje koje se dodeljuje biti Nagrada tematski fokus za korporativni i/ili individualni doprinos osnaživanju žena i devojčica.

Kako se vrši prijava?
Svi zainteresovani građani i građanke, neprofitne organizacije, mediji, PR agencije, marketinške agencije, kao i same kompanije i preduzeća, mogu nominovati svoje kandidate za nagrade.
Prijava se vrši popunjavanjem obrasca dostupnog na sajtu VIRTUS nagrade.
PRIJAVITE DOBRO DELO
Prijave se mogu poslati do 9. februara
Za dodatne informacije o VIRTUS nagradi i uslovima konkursa posetite www.tragfondacija.org/virtus-nagrada ili kontaktirajte tim Trag fondacije putem imejla filantropija@tragfondacija.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *