Ekologija

Otkrijte zagađenje u svom okruženju

Istraživanja vodećih organizacija za zaštitu životne sredine definisala su različite vrste zagađenja u preko 100 zemalja u razvoju, koja odnose preko deset miliona života godišnje. U teško pogođenim zemljama nedostaju tačni podaci koji ukazuju na uzroke i posledice različitih vrsta zagađenja.
ECOalarm, zajedno sa vama, omogućava bolje dokumentovanje i organizaciju ovih podataka i njihovu distribuciju široj javnosti na maternjem jeziku. Izveštavanje i predstavljanje vaše priče može mnogo pomoći u boljoj organizaciji i evidentiranju podataka o preciznim zagađivačima. Stoga će svaki autor ECOalarma doneti lakše razumevanje svakog ekološkog problema.

Postavite slike i opise na vašem maternjem jeziku
Mobilna aplikacija ECOalarm omogućava vam da prijavite sve vrste zagađenja vazduha, vode, tla, čvrstog otpada ili drugo zagađenje koje predstavljaju opasnost po zdravlje u vašem okruženju.
Incident možete da opišete na jednostavan način, na maternjem jeziku, i postavite fotografije koje svedoče o zagađenju. Omogućeno je dodavanje peticija, donacija, poziva na akcije, događaja protiv zagađenja, informacija o zagađivačima, predloženih rešenja, dokumenata, mapiranja odgovornih institucija, nivoa zdravstvenih opasnosti i još mnogo toga. Kroz punu interaktivnost, korisnici imaju mogućnost pregleda i uređivanja svih unetih informacija o ekološkim problemima. Na ovaj način podižemo svest o zagađenju i značaju zaštite životne sredine, ali takođe utičemo na rešavanje trenutnih problema, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.
Cilj je zabeležiti sve dostupne informacije o jednom ekološkom problemu na jednom mestu. Ljudi svih starosnih grupa, pojedinci, organizacije, stručnjaci za zaštitu životne sredine, kao i vladine institucije mogu na jednom mestu nadgledati sve objedinjene relevantne informacije o ekološkom problemu kako bi mogli brže da deluju i budu bolji u borbi protiv zagađenja.

Linkovi:

Homepage – Main

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *