Ekologija

Održan bilateralni susret ministra Trivana sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom u Budimpešti, prilikom održavanja zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske.

Na bilateralnom susretu ministra Trivana sa ministrom poljoprivrede Mađarske u okviru čije nadležnosti je i zaštita životne sredine, razmatrane su mogućnosti realizovanja zajedničkih projekata i razvijanja bilateralne saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

U konstruktivnom i srdačnom dijalogu dogovoreno je potpisivanje novog Memoranduma o saradnji u oblasti zaštite životne sredine, kao i poseta ekspertskih delegacija koje će razmeniti iskustva i proširiti saradnju u oblasti zaštite životne sredine .

Tom prilikom, istaknuta je spremnost Mađarske da i dalje podržava proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Spremnost Mađarske da ojača saradnju u oblasti zaštite životne sredine potvrdio je ministar Šandor Fazekaš koji je ponudio saradnju i prenos znanja u oblasti prečišćavanja otpadnih voda i zaštite prirode, i najavio da će predstavnik Mađarske zadužen za pitanja poljoprivrede i zaštite životne sredine doći u Beograd.

Ministar Trivan zahvalio je na podršci koju mađarski sused pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i izrazio očekivanje da će unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti ekologije doprineti sveukupnom poboljšanju kvaliteta životne sredine u čitavom regionu.Prijavi opasni otpad na opasniotpad@ekologija.gov.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *