Ekologija, Hronika

Najbolji prilog na internetu o organskoj proizvodnji napisala je novinarka iz Pančeva

Novinarka iz Pančeva Violeta Jovanov Peštanac, dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolji medijski prilog na internetu o organskoj proizvodnji koji dodeljuje drugu godinu za redom Centar za organsku proizvodnju Selenča.

Osim nje, nagradu je dobilo još troje novinara u kategoriji TV prilog, dok u konkurenciji radijskih priloga i štampanih medija ove godine nema nagrađenih.

Nagrađeni novinari dobili su pakete organskih proizvoda i studijsko putovanje u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) uručio je 28. septembra na 12. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči, po drugi put, novinarsku nagradu „Selenča organic“ za medijske priloge koji se bave temama organske proizvodnje i promovišu je.

Aleksandra Milić, članica komisije podsetila je da se nagrade dodeljuju za najbolje radove objavljene u štampanim, elektronskim i internet medijima (novinski prilog, radijski, televizijski i internet prilog), od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

* Na konkurs koji je bio otvoren do 17. septembra stigla su 44 medijska priloga u sve četiri kategorije. Zbog kvaliteta stiglih materijala komisija je odlučila da dodeli tri nagrade za TV prilog, jednu za internet, a da ovaj put ne dodeli nagrade u kategoriji štampa i radio, obrazložila je Milić.

Žiri, kojeg su činili predsednik COPS-a Jozef Gašparovski (predsednik žirija), autorka konkursa i novinarka Mirjana Damjanović Vučković i prošlogodišnja laureatkinja, novinarka lista “Poljoprivrednik” Aleksandra Milić, odlučio je da nagrade za najbolje medijske priloge dodeli sledećim novinarima:

Za najbolji prilog u oblasti internet medija:

– Violeta Jovanov Peštanac, Ekološki veb portal “Zeleni minuti”, za prilog “Gde su potencijali za razvoj organske proizvodnje u Srbiji”. http://zeleniminuti.rs/eko-turizam/item/1024-gde-su-potencijali-za-razvoj-organske-proizvodnje-u-srbiji

Za najbolji prilog u oblasti eketronskih medija – TV prilog – dodeljuju se tri ravnopravne nagrade:

– Milošu B. Pajiću, AgroTV Srbija, emisija “Može bolje” za prilog “Organska proizvodnja ratarskih kultura”;

– Slaviši Dabižljeviću, Novosadska TV, emisija “Otkos”, za prilog “Sedam organskih musketara iz Pivnica”;

– Sonji Balaban, RTV, emisija “Agromozaik”, za prilog “Biobašta, sklad čoveka i prirode”.

Uz nagrade za najbolje priloge u oblasti elektronskih i internet medija, COPS će na 12. Forumu organske proizvodnje uručene su i zahvalnice novinarima i redakcijama koje u svom svakodnevnom radu nastoje da afirmišu organsku proizvodnju u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *