Ekologija, Konkursi

Ministarstvo zaštite životne sredine organizovalo Info Dan za OCD

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije organizovalo je u prostorijma UNDP-a Info Dan za OCD povodom konkursa za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine.
Opšti cilj ovog konkursa je, kako se navodi na sajtu ministarstva, zaštita i unapređenje životne sredine u okviru sledećih tema i oblasti: Zaštita prirode –  ekološka mreža i zaštićena područja; Klimatske promene – poljoprivreda, energetika, saobraćaj, šumarstvo i vode; Ekološko preduzetništvo – ekološka mreža, zaštićena područja, cirkularna ekonomija; Građanski aktivizam – primena zakona iz domena zaštite životne sredine,  upravljanje otpadom i otpadnim vodama, strateška procena i procena uticaja na životnu sredinu; Ekološko obrazovanje – ekološka mreža i zaštićena područja, klimatske promene, održivi razvoj; Priroda u urbanim sredinama – pošumljavanje, urbane bašte, urbani džepovi, parkovi, zeleni krovovi, zelene fasade, biciklizam kao ekološki prihvatljiv vid transporta; Mediji i ekologija: ekološka mreža i zaštićena područja, klimatske promene, cirkularna ekonomija, poglavlje 27, kvalitet životne sredine.
Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu obezbeđeno je 35.000.000,00  dinara za ovaj konkurs. Minimalni iznos koji se može potraživati po projektu je 300.000,00 dinara, a maksimalni 2.000.000,00 dinara.
Pravo učešća na Konkursu imaju udruženja, zadužbine (osnovane radi ostvarivanja opštekorisnog cilja) i fondacije, upisane u Registar Agencije za privredne registre koji deluju na teritoriji Republike Srbije i čiji se ciljevi, prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite životne sredine.
Očekivani datum početka realizacije izabranih projekata je jun 2018, a u obzir će biti uzeti projekti koji se mogu realiizovati u periodu od juna do kraja novembra ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *