Konkursi

Konkurs na temu „Energetska efikasnost očima Mladih eko-reportera“

Ambasadori održivog razvoja i životne sredine pozivaju sve od 11 do 21 godine da se priključe Mladim eko-reporterima u takmičenju za najbolje u 2018. godini.
Svi zainteresovani mogu da se prijave za takmičenje radovima u formi članka dužine do 1.000 reči, fotografije uz koju ide kratak opis od maksimalno 150 reči i video rada u trajanju do tri minuta, koji istražuju pitanja i probleme životne sredine, ali i predlažu rešenja za njih.
Ovogodišnja tema je „Energetska efikasnost očima Mladih eko-reportera“, a bavi se pitanjima smanjenja potrošnje i korišćenja energije na efikasan način: korišćenjem energetski štedljivih uređaja i sijalica, poboljšanjem izolacije na zgradama, promenama navika (gašenje sijalica i elektronskih uređaja kada se ne koriste), efikasnije korišćenje energije za grejanje i hlađenje prostorija i vode i slično.
Konkurs je otvoren do 1. aprila. Nakon toga nacionalni žiri će izabrati najbolje i nagradiće prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-21 godine) i svim kategorijama rada.
Prvoplasirani radovi će biti prosleđeni na međunarodno takmičenje.
Više informacija o međunarodnom programu Mladi eko-reporteri, detaljno upustvo za pravljenje reportaža i propozicije takmičenja možete naći na stranici: http://feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri/
Program Mladi Eko-reporteri je intelektualno vlasništvo međunarodne Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini. Nacionalni operater programa u Srbiji je strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine. Program Mladi eko-reporteri u Srbiji podržalo je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *