Ekologija

Imenovan novi v. d. direktora REC-a

Dejan Komatina, novoizabrani vršilac dužnosti izvršnog direktora REC-a, je 3. avgusta održao sastanak osoblja u sedištu REC-a u Sentendreji, u Mađarskoj.
Zaposleni u centrali organizacije, kao i u kancelarijama zemalja korisnica su uzeli aktivno učešće na sastanku uživo ili putem interneta.
Tokom sastanka, Komatina je predstavio svoju stratešku viziju organizacije i kratkoročni plan sa narednim koracima.
Komatina je u svom govoru naglasio da radi u tesnoj saradnji sa Upravnim odborom REC-a i novim predsednikom Odbora direktora, gospodinom Masimom Koconeom iz italijanskog Ministarstva za životnu sredinu, zemlju i more.
Komatina je izrazio zahvalnost zemljama osnivačima REC-a, Mađarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Evropskoj komisiji (EU), kao i drugim zemljama potpisnicama Osnivačke povelje.
On je izjavio da će uskoro početi planirane posete svim zemljama potpisnicama Povelje.
Poseban osvrt je dat na EU, SAD, Mađarsku, Švedsku (SIDA), Austriju (ADA), Italiju, Japan, Norvešku i Holandiju kao ključne donatore REC-a i naglasio njegovu posvećenost nastavku saradnje sa relevantnim organizacijama i institucijama iz ovih donatorskih zemalja.
Tokom sastanka Komatina je predstavio tranzicioni tim koji je 25. jula ove godine osnovao Odbor direktora REC-a, kako bi podržao izvršnog direktora u vođenju organizacije u novom periodu.
Tranzicioni tim sastoji se od viših članova osoblja iz različitih odeljenja organizacije, čiji članovi su takođe izrazili svoju obavezu da podrže REC i vršioca dužnosti izvršnog direktora.
Sastanak je nastavljen sesijom pitanja i odgovora izrazito zainteresovanih zaposlenih u centrali i kancelarijama u regionu.
Članovi tranzicijskog tima su takođe doprineli diskusiji, predstavljajući svoja viđenja nove strukture kao i budućih odgovornosti i obaveza.
Milisav Pajević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *