Najave događaja

Debata o spremnosti Srbije da učestvuje u poljoprivrednoj politici EU

EU info centar, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, održaće onlajn debatu “Poljoprivreda i investicije u Srbiji” u utorak 22. septembra, u 11 časova.
Na debati će se govoriti o spremnosti Srbije da učestvuje u poljoprivrednoj politici EU i sledećim neophodnim koracima na putu ka EU, o usklađivanju sa zakonodavstvom EU, posebno u oblasti bezbednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih standarda i iskorišćavanju EU podrške u poljoprivrednom sektoru za povećanje konkurentnosti. Učesnici će se osvrnuti na dobre primere investicija i projekata u poljoprivredi koji se trenutno sprovode u Vojvodini i ostatku Srbije.
Na onlajn debati učestvuju:
– Jasmina Miljković, šefica Upravljačkog tela IPARD Operativne strukture i načelnica Odeljenja za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
– Miloš Milovanović, koordinator, Radna grupa NKEU za poglavlja 11,12 i 13.
– Dragan Roganović, predsednik UO, Asocijacija za razvoj Ibarske doline / Mreža za ruralni razvoj Srbije
EU info centar je u saradnji sa EPuS pokrenuo serijal onlajn debata Evropske priče 2.0, kako bi doprineo jačanju komunikacije sa građanima i pomogao im da procene i donesu svoj sud u vezi sa evropskom perspektivom Srbije.
Debata će biti uživo emitovana na Fejsbuk stranici EU u Srbiji.
https://euractiv.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *