Najave događaja

Bazar reciklaže otvara se 22. maja

U nameri da reciklaža postane deo naše svakodnevice, Apatinska pivara svake godine kroz projekat  „Reciklirajte i Vi“ podseća građane na važnost recikliranja i pravilnog odlaganja ambalažnog otpada. Ove godine, u okviru kampanje „Reciklirajte i Vi“, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti i Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija, osmišljen je Bazar reciklaže. Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti i Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija pravili su jedinstvene umetničke i upotrebne predmete od recikliranog materijala, tačnije PET boca i limenki kreirajući prava umetnička dela.

Njihovi radovi biće izloženi u okviru Bazara reciklaže čije otvaranje je zakazano za sredu, 22. maj 2019. s početkom u 12 h u galeriji „X vitamin“, Studentski trg 11.

Pozivamo Vas da ove godine RECIKLIRATE I VI, i kupovinom unikatnih dela date podršku mladim umetnicima koji su kreirali proizvode od recikliranog materijala. Ceo Bazar biće prodajnog karaktera.

Pored radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija, na Bazaru reciklaže svoje radove izložiće i mlada kreatorka Milica Marinković koja je za ovu priliku dizajnirala specijalnu haljinu od limenki, kao i Ivanka Stamenović, osnivač Ekobag-a, ekološkog preduzeća koje se bavi proizvodnjom jedinstvenih predmeta od reciklirane PVC folije za bilborde.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *