Najave događaja

Prijavite se na eko-kampove

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i smisao istraživanja.

Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ista ta sredina koja je oko nas ugrožena, ko je ugrožava i kako da se angažuje u njenoj zaštiti i očuvanju.

Ovom prilikom vam predstavljamo GORANSKE EKO KAMPOVE. Ovi kampovi su tematski kreirani sa ciljem da deca imaju prilike da kvalitetno provedu svoje slobodno vreme, da upoznaju i zavole prirodu, da se upoznaju sa prirodnim bogatstvima koja se nalaze u njihovom neposrednom okruženju. Najbitnije je da omogućavaju razvijanje pravilnog odnosa prema prirodi i saznanja o potrebama zaštite životne sredine.

Družina Pticoljub, Buboljub, Cvetoljub, Medoljub, Drvoljub i Pokret gorana Novog Sada vas pozivaju da sasvim prirodno i avanturistički, ljupko i kreativno svoje mobilne telefone zamenite dvogledima i fotoaparatima.

Tokom letnjeg raspusta na goranskim eko kampovima deca će biti u prilici da svoje terenske beležnice ispišu novim naučnim činjenicama i da popišu ptice i insekte koje preleću Koviljsko-petrovaradinski rit i dunavac. Tokom tri dana upoznaće se sa jestivim i lekovitim biljkama na Fruškoj gori i naučiti kako da odgaje svog leptira. Saznaće kako je to biti šumski detektiv i kako se to priroda oseti, voli i čuva. Uživaće u vožnji Dunavom sa Karlovačkim pustolovom – katamaran.

Kampovi su namenjeni deci uzrasta uzrasta od 6 do 12 godina i održavaju se u Sremskim Karlovcima, koji su ušuškani između najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji (Fruška gora) i jedinstvenih, ritskih i močvarnih prirodnih staništa (Specijalni rezervat prirode “Koviljsko-petrovaradinski rit”). Deca tokom kampava borave u našem Ekološkom centru Radulovački koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece. Ocenjen je visokom ocenom zbog kvaliteta i standarda koji ispunjava svih ovih godina.

Kampovi se održavaju u sledećim terminima:

19 – 21.06.2019. Kamp Pticoljub – U šumi žbun, a u žbunu kljun

01 – 03.07.2019. Kamp Buboljub – Laka krila oklop tvrd

1719.07.2019. Kamp vetoljub – Špajz u malom ritu

11 – 13.08.2019. Kamp Medoljub – Medeni put pčelice

24 – 26.08.2019. Kamp Drvoljub – Čarobni svet šume

PRIJAVE za kampove su počele, možete se prijaviti putem LINKA.

Više informacija možete dobiti putem telefona 021 451 788, 021 881 027, 060 0523 865, Facebook stranice Goranski Eko Kampovi ili pišite na office@pokretgorana.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *