Najave događaja

Akcija uređenja šume Duboko

Udruženje građana „Udahnimo Duboko” koje okuplja stanovnike Male Moštanice, Bariča, Umke i Rucke, kao i ljubitelje prirode i ekološke entutuzijaste, poziva građane na akciju posvećenu očuvanju i uređenju šume Duboko u Maloj Moštanici i Bariču. Akcija se održava u subotu, 14. oktobra, od 10 časova, a skup volontera je kod TV repetitora u Vinogradarskoj ulici u Maloj Moštanici.

Šuma Duboko predstavlja ekstremno važan biodiverzitet koji između ostalog ima ulogu prirodne barijere od aktivnog klizišta, koje potencijalno ugrožava veliki broj ljudi u ovom kraju, kao i ulogu prirodne barijere od zagađivača vazduha koji se nalaze u neposrednoj blizini (TENT i MEITA). Ujedno, celokupna lokacija je veoma atraktivna za odmor i razonodu stanovnika Beograda i Obrenovca, što ovaj lokalitet i jeste bio u ne tako davnoj prošlosti. Odatle polazi sva incijativa ove grupe da se lokalitet očuva i uredi.

U nizu akcija koje organizuju tokom poslednjih nekoliko godina, trenutno se bave uređenjem staza za šetnju i bicikliranje u šumi. Na dan koji Barič obeležava kao dan škole i datum oslobođenja u Drugom svetskom ratu, zajedno sa đacima OŠ „14. oktobar“ iz Bariča aktivisti će nastaviti uređivanje staze br. 1 za šetnju i bicikliranje DUBOKO-VINOGRADI.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *