Kompanije

Ekološko-humanitarni projekat u lidlu: DOBRO SE RECIKLAŽOM VRAĆA

Kompanija Lidl Srbija u sklopu projekta „Dobro se reciklažom vraća“ omogućava svim potrošačima da ostvare uštede pri kupovini, ali i da ispolje svoj humanitarni aktivizam. Naime, prvi moderni diskontni lanac u Srbiji je u svojih pet odabranih prodavnica postavio aparate za reciklažu PET i ALU ambalaže od pića kupljenih u Lidlu, pri čemu potrošači mogu da odaberu da li za svaku recikliranu ambalažu žele vaučer za umanjenje računa od pet dinara po boci, ili da isti iznos doniraju fondaciji „Budi human“.

Ekološko-humanitarni projekat „Dobro se reciklažom vraća“ pokrenut je sa ciljem testiranja spremnosti potrošača da učestvuju u ekološkim inicijativama, uz dodatnu vrednost koju daje mogućnost doniranja. Na ovaj način prikupljaju se i relevantni podaci sa tržišta Srbije, budući da je ovaj projekat najpribližniji modelu depozitnog sistema kakav se implementira i u pojedinim zemljama Evrope.

Aparati za reciklažu PET i ALU ambalaže pića kupljenih u Lidlu

U okviru projekta, od prošle godine postavljena su dva aparata za reciklažu – u Novom Sadu i Nišu, a od nedavno su postavljena i dva nova u prodavnicama u Beogradu, na Vidikovcu u ulici Kneza Višeslava 61V i u Borči, na adresi Bratstva i jedinstva 2D.

Kompanija Lidl kroz ovaj projekat ne samo da brine o potrošačima i kućnom budžetu, već ih stimuliše da brinu o životnoj sredini i na taj način kreiraju bolju budućnost za sve nas, a prvi utisci potrošača su vrlo pozitivni.

U pilot fazi u kojoj se projekat trenutno nalazi pokazalo se da primena iskustava i rešenja iz Nemačke i drugih zemalja Evropske unije značajno može ubrzati uvođenje koncepta cirkularne ekonomije na tržište Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *