Najave događaja

ZVEZDANI TRIATLON 2019.

ZVEZDANI TRIATLON 2019. je prvi eko festival u Srbiji i širem regionu, koji za cilj ima podizanje svesti o problemu svetlosnog zagađenja životne sredine. Održaće se u subotu, 8. juna, od 20 do 2 h, na Popovici (“Gorski Smeško”, Fruška gora). Manifestacija se održava u organizaciji Nevladine organizacije “Carpe Noctem”. Prevoz je organizovan, a ulaz besplatan!
Nevladina organizacija “Carpe Noctem” je idejni tvorac događaja, ali u organizaciji učestvuje više neprofitnih udruženja: DMI “Branislav Bukurov”, Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, NIDSBE “Josif Pančić”, ADNOS i Udruženje prijatelja prirode “Gorski Smeško”.
Program festivala je napravljen na osnovu tri oblasti, kako i samo ime ukazuje: Priroda, Svemir i Kultura i umetnost. Učesnici su već imali prilike da okuse šetnju u noćnim uslovima i teleskopima posmatraju nebeska tela 18. maja kada je prvobitno bio isplaniran događaj, no usled vremenskih uslova ostatak programa je pomeren na 08. jun kada vas očekuju sledeće aktivnosti:
• Predavanje profesorice dr Snežane Tovilović “Štrudla s mRakom” sa Filozofskog fakulteta (Odsek za psihologiju) o našim opravdanim, ali i iracionalnim strahovima i fobijama o tame
• Afro rumba ples uz vatru! Zašto baš afro rumba? Saznajte na samom događaju.
• “Logorovanje sa naučnicima” – gde će naši studenti biologije, psihologije i fizike oko logorskih vatri uz tihu pozadinsku muziku pričati sa učesnicima o više različitih tema koje možete da pogledate na sajtu. U ovoj sekciji će i naša najpoznatija regionalna astrofizičarka, prof. Tijana Prodanović pričati o temama “iz svemira” u nešto opuštenijim uslovima uz vatricu.
• Za kraj ostaje svirka jazz banda “Đorđe Obradović Trio” sa kojom ćemo da ispratimo učesnike do kraja festivala.
Registracija je obavezna zbog organizacije prevoza: https://carpenoctem.rs/sta-je-zvezdani-triatlon/registracija/
FB event: https://www.facebook.com/events/447350699355481/
Sajt: https://carpenoctem.rs/sta-je-zvezdani-triatlon/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *