Najave događaja

ZIMOLJUB – Zimski goranski eko kampovi

Ovog zimskog raspusta Pokret gorana Novog Sada je pripremio za vas dva trodnevna tematska kampa, u dva različita termina, za dva različita uzrasta.

1. “SVI NAŠI UKRASI” koji će se održati od 26. do 28. decembra 2019. godine za decu uzrasta od 6 do 10 godina.
Sadržajem kampa neguje se multikulturalnost, upoznavanje tradicije i kulture različitih nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica. Učesnici kampa će imati prilike da upoznaju zimske običaje pred Božić i Novu godinu kod Srba, Nemaca i Slovaka i predstave ih zainteresovanoj deci i roditeljima.

2. “POTRAGA ZA PRIRODOM” koji će se održati od 9. do 11. januara 2019. godine za decu uzrasta od 11 do 14 godina.
Ovaj kamp je za svu decu koja žele da upoznaju kako priroda izgleda zimi, koji su zeleni stanovnici Dvorske bašte, koliko ptica je ostalo na Dunavu i kakve su strategije preživljavanja razvili različiti organizmi.

Zimoljubi će biti smešteni u “Ekološkom centru Radulovački” (www.ekoloskicentar.rs) koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban i bezbedan smeštaj dece. Sam gradić Sremski Karlovci je poznat po negovanju tradicije, poštovanju kulture i običaja svih koji u njemu žive, ali i po prirodi kojom je okružen.
Boraveći u njemu, deca mogu upoznati tradiciju i kulturu meštana kroz različite običaje uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kao i da dožive lepotu prirode u zimskom periodu.

Kampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Prijave: Prijave za kampove su počele. Možete se prijaviti putem linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjdd37D52U8eoJVRi9kNz6GUNT3knIHf1fSjEvjnNz9CzXvw/viewform

Više informacija možete dobiti na 021 451 788, 060 0523865, našem Facebook nalogu (Goranski Eko Kampovi) ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *