Ekologija

„Zeleni” seminar za zaposlene u EHO

Dvodnevni seminar „Jačanje kapaciteta projektnog tima i zaposlenih Ekumenske humanitarne organizacije u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja” organizovali su Institut za zaštitu životne sredine i održivi razvoj „Zeleni krug” i Ekokoncept Pogon PR. Moderatkorka panela bila je Majda Adlešić, iz Ekokoncept Pogon PR, a seminar je osmišljen kroz tematske celine koje su imale za cilj da zaposlene EHO-a uvedu u problematiku zaštite životne sredine, ali i da im predstave terminologiju i mehanizme održivosti.
O ulozi medija i komunikacije u promociji održivosti, „zelene solidarnosti” i zaštite životne sredine, govorila je Maricaa Puškaš, urednica eEkolista, a Jadranka Marčok, direktorka „Zelenog kruga” predstavila je projekte Instituta. O značaju edukacije u oblasti zaštite životne sredine govorila je Majda Adlešić.
U tematskoj celini o cirkularnoj ekonomiji izlaganje je imao Nebojša Vraneš, savetnik u Privrednoj komori Srbije za Cirkularnu ekonomiju, a Majda Adlešić je predstavila „Moj Zero Waste život”.
O značajnoj temi „Poljoprivreda i životna sredina”, govorila je mr Željka Jurakić s Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
Drugi dan seminara otvorila je Brankica Tabak, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, s temom „Stanje životne sredine i mere zaštite”. Savetnica u Sekretarijatu mr Olivija Tešić zaposlene u EHO-u upoznala je se zaštićenim prirodnim dobrima Vojvodine.
O kvalitetu vazduha i izazovima društva u razvoju govorila je Marica Puškaš, dok je o kvalitetu voda I značaju Poglavlja 27 izlaganje imala Majda Adlešić. Dragana Ratković, urednica magazina „Pod staklenim zvonom” RTV Vojvodina, kroz slikovit prilog sa studijskog putovanja u francuski grad Grenobl, predstavila je značajnu temu „Održivi razvoj i ciljevi održivog razvoja po Agendi 2030.”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *