Ekološki promoteri grada - Ruma

Zamenom stolarije u Gimnazija “Stevan Puzić” u Rumi ima energetski efikasnije objekte

U poslednje četiri godine Opština Ruma kontinuirano ulaže u sve školske objekte, u svih 11 osnovnih, četiri srednje i jednu muzička školu. U sve te objekte uloženo je blizu 29 miliona dinara.
– Naša strategija je da u fazama, svake godine, ulažemo u unapređenje školskog ambijenta. U Gimnaziji smo sa zamenom stolarije počeli 2015. godine i evo ove godine privodimo taj posao kraju. Prvo smo uložili dva miliona dinara budžetskih sredstava, zatim 2016. godine 1,5 miliona i evo sada 1,8 miliona dinara, izjavio je Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave, koji je sa Vojislavom Miokovićem, šefom Kabineta predsednika opštine posetio rumsku Gimnaziju”Stevan Puzić” .
Trenutno su u toku radovi na poslednjoj, trećoj fazi zamene stolarije u Gimnaziji “Stevan Puzić” u Rumi.
Radovi se izvode vikendom kako se ne bi ugrožavalo održavanje nastave.
– Veoma smo zadovoljni što, uz pomoć Opštine Ruma, sada privodimo kraju radove na zameni dotrajale stolarije. Nema sumnje da će nam ovi radovi podići i energetsku efikasnost objekta, što je veoma važno, iako u prvi plan uvek izbija onaj estetski utisak. Ekološki momenat i buduća ušteda energije je svakako nešto što se ne može zanemariti”, rekla je Sofija Blagojević, direktorica rumske Gimnazije “Stevan Puzić” i dodala da Gimnazija ima planove i za narednu godinu kada bi trebalo da se, u fazama, renoviraju i toaleti škole.
Radovi u Gimnaziji “Stevan Puzić”  na zameni stolarije trebalo bi da budu završeni do kraja ove nedelje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *