Ostalo

Zamena starih svetiljki na uličnom osvetljenju LED sijalicama u Priboju

Na teritoriji opštine Priboj do kraja ovog meseca trebalo bi da bude izvršena zamena starih svetiljki na uličnom osvetljenju LED sijalicama.
Štedljive LED sijalice obezbeđene su kroz projekat “Rekonstrukcija javne rasvete”, sa kojim je opština Priboj konkurisala kod Evropske unije u okviru grant šeme “Evropsko partnerstvo sa opštinama”.
Realizacijom ovog projekta, opština Priboj će napraviti uštedu u troškovima za električnu energiju i održavanje javne rasvete od 6,5 miliona dinara na godišnjem nivou.
Zamena će biti izvršena na kompletnom opštinskom području, u prvoj fazi na mostovima 54 sijalice od po 37 W, zatim na keju i u pojedinim delovima Priboja gde postoje duple svetiljke 148 LED sijalica od 55 W, na regionalnom putu 232 od 84 W i 22 LED sijalice od 110 W na banderama od 12 metara, u području oko škola. Ukupno će biti postavljeno 456 sijalica.
Trenutni troškovi električne energije i održavanja javne rasvete od skoro 13 miliona godišnje, ovim projektom postavljanja štedljivih LED svetiljki, biće prepolovljeni.
Vrednost projekta je 166,787.61 evra, dok opština Priboj učestvuje sa 20 odsto sredstava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *