Ostalo

VELIKA VOLONTERSKA AKCIJA U INKLUZIVNOM CENTRU “MESTO SUSRETA”

U inkluzivnom centru „Mesto susreta“ u Zemun Polju održana je velika akcija, u kojoj je učestvovalo više od 100 volontera i donirano je više od 800 radnih sati. U sklopu akcije formirana su dva senzorna vrta sa preko 200 sadnica, kao deo buduće terapije za korisnike, oslikana su 3 murala koja će doprineti pozitivnoj atmosferi u dvorištu centra i uređen je sportski teren za košarku i fudbal koji posećuju korisnici centra i lokalno stanovništvo. Pripremljeno je i preko 100 kilograma džema od kajsije, dok je kroz kreativne radionice napravljen veliki broj različitih proizvoda koje inkluzivni centar prodaje pojedincima i kompanijama, kao deo strategije održivog poslovanja ove ustanove.

Inkluzivni centar „Mesto susreta“ je osnovalo udruženje roditelja i prijatelja dece sa smetnjama u razvoju “Evo Ruka” koje neguje društveni aktivizam i povezuje zajednicu u cilju pružanja konkretne pomoći porodicama sa decom i radi na razvoju pozitivnih inkluzivnih praksi.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, prostor inkluzivnog centra “Mesto susreta” je dobio novi izgled, čime je omogućen kvalitetniji boravak korisnicima i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

Akcija posvećena uređenju ovog prostora organizovana je u saradnji Centra za unapređenje životne sredine, kompanije L’Oréal Balkan, udruženja građana “Evo ruka” koje upravlja inkluzivnim centrom, kao i korisnika i saradnika centra. Povod za organizaciju ovakvog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u kojoj svake godine učestvuje više od 28 hiljada zaposlenih u oko 70 zemalja širom sveta. U Srbiji je ova akcija organizovana po deveti put.

Ova volonterska akcija je primer uspešne multisektorske saradnje društveno-odgovornih kompanija i organizacija civilnog društva, koja šalje poruku da za samo jedan dan može biti postignuta značajna promena i pružen doprinos unapređenju lokalne zajednica.

Fotografija: Milovan Milenković, Copyright: Centar za unapređenje životne sredine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *