Najave događaja

Utorak je dan za beogradske vrapce

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je za utorak, 11. decembra 2018. pripremilo bogat program vrapcima u čast. Na Šumarskom fakultetu u Beogradu biće održano predavanje “Urbane zelene površine: Iskustva” sa početkom u 14:00 časova, dok će u sali opštine Stari grad biti održana panel diskusija “Da li su nam svi vrapci na broju?” sa početkom u 18:00 časova.
“Gradska ekologija je ekologija budućnosti! A i ona se uči i prenosi“ reči su dr Voislava Vasića koji će nam u okviru predavanja preneti svoja iskustva vezana za urbane zelene površine.
Koja je važnost prirodne raznovrsnosti u urbanim sredinama? Mora li urbano da bude negacija prirodnog? Kog su kvaliteta i kakva je struktura urbanih zelenih površina? Kakav je odnos društva prema gradskim zelenim površinama? Odgovore na ova i brojna druga pitanja vezana za ovaj važan deo životne sredine dobićete na predavanju “Urbane zelene površine: Iskustva”.
Ako pitate nekog starijeg Beograđanina ili Beograđanku za vrapce sigurno će vam odgovoriti da ih nema kao nekad. A gde su vrapci? Jesu li iščezli? Da li smo toliko „dobre“ komšije pa su naši pernati susedi odlučili da spakuju kofere i odu?
Istraživački tim Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije sproveo je prvo istraživanje vrabaca u Beogradu. Ukoliko vas zanimaju rezultati istraživanja, problemi koji muče vrapce i kako im možemo pomoći, nemojte propustiti panel diskusiju “Da li su nam svi vrapci na broju?”.
U okviru panela govoriće Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, prof. dr Marijana Vučinić sa Fakulteta veterinarske medicine i Aleksa Vukićević član istraživačkog tima Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Panel moderira Dušan Čavić, jedan od autora popularnog serijala „Marka Žvaka“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *