Ostalo

Izložena dela malih umetnika

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode otvorena je izložba dečjih radova pod nazivom „Vrtic bez otpada“.
Izložbu je priredilo Udruženje novinara „Eko vest“ u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“ uz finansijsku podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada, a u okviru projekta „Vrtić bez otpada“.
Prisutnim gostima se obratio novinar Milisav Pajevic iz Udruženja novinara „Eko vest“. On je naveo da je ova izložba proizašla iz projekta „Vrtić bez otpada“ i istakao da je učestvovalo 11 vrtića, 19 grupa što je rezultiralo sa preko 250 radova.
Gostima se obratila i master biolog Marina Tomic, v.d. direktorica Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Ona je istakla da je najvažnije što su najmladi uključeni u jednu ovakvu akciju, a da je obaveza nas odraslih da naučimo decu da razvijaju ljubav i osećaj odgovornosti prema očuvanju životne sredine i prirode.
Čast da otvori ovu izložbu pripala je Elmi Bjelici, v.d. zamenici nacelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada. Ona je navela da je tema izložbe veoma značajna za jačanje svesti o potrebi zaštite životne sredine i kroz realizaciju ovog projekta deca su u sklopu radionica dobila informacije o tome da otpad nije uvek samo smeće i da ponekad može ponovo da se upotrebi kao nov proizvod.
Upriličena je i svečana podela zahvalnica vaspitačima čije su grupe učestvovale sa svojim radovima na ovoj izložbi.
Izložba je otvorena za javnost do srede 12. decembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *