Ostalo

Udruženje “Čepom do osmeha” organizovalo radionicu za decu o reciklaži

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović prisustvovao je u Novom Sadu Sajmu ekologije a na štandu udruženja “Čepom do osmeha” učestvovao u edukativnoj radionici i odgovarao na pitanja dece o reciklaži.
– Veoma je važno naučiti decu od malih nogu o značaju zaštite životne sredine. Predškolski period je vreme najbržeg učenja i usvajanja navika ponašanja, tako da je uloga odraslih velika.
Deca se ponašaju onako kako smo im pokazali, a od nas zavisi da li će i kakve navike da usvoje”, rekao je Filip Radović i dodao da su deca jako radoznala i da su imali veliki broj pitanja o značaju reciklaže i zaštite životne sredine.
Radović je istakao da je deci potrebno objasniti na način koji oni mogu da razumeju i da je jako značajno da deca već u tom uzrastu shvate potrebu za prikupljanjem sekundarnih sirovina, pojam reciklaže i potrebu da sačuvamo prirodne resurse i zaštitimo životnu sredinu.
Zajedno sa članovima udruženja “Čepom do osmeha”, direktor Agencije Filip Radović je najavio da će početkom sledeće godine biti napravljen najveći mozaik od čepova prikupljenih u ovoj akciji, koji će konkurisati za Ginisovu knjigu rekorda.
Milisav Pajević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *