Ostalo

Edukatori JP ,,Vojvodinašume“ učili mališane o održivoj životnoj sredini

Program prezentacije specijalnih rezervata prirode u Vojvodini, edukacije mališana o šumskom potencijalu i održivoj sredini kao i program putovanja agencije JP „Vojvodinašume – Turist” mogli su se videti juče na štandu ovog javnog preduzeća.
Programi i projekti u Auli Novosadskog sajma, usmereni na najmlađu populaciju bili su prilika da se svako Specijalno prirodno dobro prikaže na krajnje zanimljiv način.
Mališani su od edukatora JP „Vojvodinašume” naučili da u tako održivoj životnoj sredini nije ništa zadato već se iznova mora planirati, obnavljati i prilagođavati prirodnim tokovima.
– To jeste nauka, to je zdrava tehnologija, zdrava životna sredina, kao nešto osnovno što im možemo ponuditi danas i pomoći da zdravo odrastaju, čuvaju i cene ono što imaju istakla je direktorka JP „Vojvodinašume” Marta Takač.
Na Sajmu LORIST predstavila se Turistička agencija „Vojvodinašume – Turist”, ogranak JP „Vojvodinašume”, za ekoturizam, koja je nastala iz potrebe za održivim razvojem turizma namenjena za specifična interesovanja, utemeljena na potencijalima prirodnih resursa kojima gazduje i upravlja preduzeće, pruža mogućnost posetiocima za kvalitetan i aktivan boravak u prirodi, uz podsticanje želje da poštuju i sačuvaju prirodno okruženje u kojem se nalaze.
Milisav Pajević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *