Najave događaja

Treći Kongres zelene ekonomije u Beogradu

Treći Kongres zelene ekonomije održaće se od 6. do 8. juna u Beogradu. Manifestacija će biti organizovana pod sloganom „Zeleni gradovi: Ekonomska transformacija za Zelenu Evropu” i baviće se zelenim temama i načinima da zelena agenda i održivi razvoj postanu sastavni deo našeg razmišljanja, rada i delovanja – sa ciljem da nadahne promene i inovativna rešenja među građanima sveta, rešavanju ključnih ekonomskih, socijalnih i ekoloških izazova.
Konferencija je otvorena za profesionalce, akademike i predstavnike nevladinih organizacija i privatnog sektora, kao i za druge zainteresovane pojedince. U prethodne dve godine GEC je organizovan u Privrednoj komori Srbije sa učešćem više od 300 učesnika i govornika.
U 2019. godini, Kongres zelene ekonomije će staviti naglasak na zelene gradove kao lidere zelenih promena i lokalne politike koje stimilušu holistički pristup.
Panle diskusije i predavanja na ovogodišnejm kongresu biće:
● Green Finance Lab: Blockchain + Crowdfunding + Ethical and Social banking
● Agents of Change: WISE SEE
● Business Going Green: The Emergence of the Cooperative Society
● Go Circular: Circular economy for municipal well – being
● Sustainable Fashion Dialog – new policy & business model
● Zero Waste in Action: Reduce your environmental footprint
Više informacija možete naći na www.greeneconomycongress.com
Prvi i treći dan Kongresa zelene ekonomije organizuju U Mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika uz podršku brojnih partnera i saradnika.
Drugi dan Kongresa zelene ekonomije organizuje Zelena evropska fondacija uz podršku U mreži i uz finansijsku podršku Evropskog parlamenta, Zelenoj evropskoj fondaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *