Kompanije

SBB se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija u Srbiji

SBB kompanija saopštila je da se pridružila inicijativi Globalni dogovor Ujedinjenih nacija u Srbiji koja okuplja predstavnike najvećih kompanija, akademskih institucija, civilnog društva, gradova i sindikata koji su svoje delovanje posvetili poštovanju deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih, radnih prava, zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije.

Velike kompanije imaju i veliku odgovornost, a SBB već godinama unazad posluje odgovorno kako prema svojim zaposlenima i korisnicima, tako i prema životnoj sredini i zajednici u kojoj posluje. Pridruživanje ovakvoj inicijativi i formalno pokazuje našu spremnost da se potpuno posvetimo svim principima odgovornog poslovanja, uključujući i ESG strategiju kompanije. Radujem se što ćemo u saradnji sa drugim članicama u zemlji nastaviti da unapređujemo naše procese i prakse u skladu sa principima održivog razvoja”, rekao je Milija Zeković, izvršni direktor SBB kompanije.

Globalni dogovor Ujedinjenih nacija je pokrenut 2000. godine i najveća je svetska inicijativa za korporativnu održivost koja uključuje više od 15.000 kompanija i 3.000 neposlovnih potpisnika u više od 160 zemalja i gotovo 70 lokalnih mreža. SBB posluje u okviru United Grupe, vodeće telekomunikacione i medijske kompanije u Jugoistočnoj Evropi, koja je u maju ove godine takođe postala deo ove inicijative.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *