Zaštita životne sredine i njen značaj za održivi razvoj Vojvodine

Radovi na sanaciji obaloutvrde korita reke Drine u Badovincima

Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, i načelnik Štaba za vanredne situacije, Miroljub Stanić, obišli su radove na sanaciji obaloutvrde u Badovincima, u potesu Adice.

– “Radovi na sanaciji obaloutvrde izvode se u dužini 310 metara i u obaloutvrdu biće ugrađeno 3000 metara kubnih krupnog kamena. Sanaciju obaloutvrde finansira JVP „Srbijavode“ u okviru redovnog održavanja korita reke Drine, a izvođač radova je VP „Podrinje“ Šabac. Vrednost radova je oko 14.000.000,00 dinara. Sanacija
obaloutvrde veoma je značajna za opštinu, pre svega iz razloga što je ovo erozivno područje, gde se u prošloj godini prilikom visokog vodostaja reke Drine odronilo oko 10 hektara zemlje. Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa JVP „Srbijavode“ sa kojima smo u prethodnom periodu uradili dosta na održavanju vodoprivrednih objekata i pohvalio izvođača radova VP.“Podrinje“ koji su u više navrata na području opštine Bogatić izveli kvalitetne radove“, istakao je Miroljub Stanić, načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Bogatić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *