Ekološki promoteri grada - Bogatić

Radovi na sanaciji obaloutvrde korita reke Drine u Badovincima

Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, i načelnik Štaba za vanredne situacije, Miroljub Stanić, obišli su radove na sanaciji obaloutvrde u Badovincima, u potesu Adice.

– “Radovi na sanaciji obaloutvrde izvode se u dužini 310 metara i u obaloutvrdu biće ugrađeno 3000 metara kubnih krupnog kamena. Sanaciju obaloutvrde finansira JVP „Srbijavode“ u okviru redovnog održavanja korita reke Drine, a izvođač radova je VP „Podrinje“ Šabac. Vrednost radova je oko 14.000.000,00 dinara. Sanacija
obaloutvrde veoma je značajna za opštinu, pre svega iz razloga što je ovo erozivno područje, gde se u prošloj godini prilikom visokog vodostaja reke Drine odronilo oko 10 hektara zemlje. Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa JVP „Srbijavode“ sa kojima smo u prethodnom periodu uradili dosta na održavanju vodoprivrednih objekata i pohvalio izvođača radova VP.“Podrinje“ koji su u više navrata na području opštine Bogatić izveli kvalitetne radove“, istakao je Miroljub Stanić, načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Bogatić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.