Ekološki promoteri grada - Ruma

Opština Ruma opredelila sredstva za sanaciju štete izazvane elementarnom nepogodom

Opština Ruma je za sanaciju štete na stambenim objektima prouzrokovanu olujnim vetrom 17. septembra izdvojila ukupno 5.480.000 dinara. Nakon prvobitnih pet miliona dinara na sednici Veća održanoj 13. oktobra je upotrebom tekuće budžetske rezerve izdvojeno još 480.000 dinara.

Komisija za procenu štete je usvojila još 17 zahteva za pomoć, pa je tako u konačnom zbiru lokalna samouprava pomogla ukupno 83 porodice koje su pretrpele štetu na svojim stambenim objektima, izjavio je predsednik Komisije za procenu štete Dušan Ljubišić.

„Današnjom Odlukom i dodelom pomoći za još sedamnaest porodica, završen je posao Komisije za procenu štete i dodelu pomoći onim građanima koji su bili najugroženiji elementarnom nepogodom koja nas je pogodila 17. septembra. Pet miliona koje smo dodelili na jednoj od prethodnih sednica Veća bilo je nedovoljno da se pomogne svim ljudima koji su imali pravo na pomoć i zato smo obezbedili dodatna sredstva”, izjavio je Ljubišić i dodao da je na objektima ovih 17 porodica pričinjena nešto manja šteta, ali su socijalni statusi porodica uticali na odluku da Komisija pozitivno odgovori i na ove zahteve.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je kazao da nema uvid u posledice olujnog vetra u ostalim opštinama u Sremu, ali da zna je rumska lokalna samouprava jedina u okruženju koja je izdvojila sredstva za pomoć za sanaciju štete.

Na sednici Veća se moglo čuti i da su drva koja su uklonjena sa rumskih ulica podeljena socijalno najugroženijim licima i da je zbog statusa Borkovačke šume nešto duža procedura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *