Konkursi

Pokaži nam „zeleno” u svom gradu

U okviru projekta ViMA danube i U(l)mweltwochen (Zelena nedelja) u Ulmu, koji će se održati od 16. do 24. juna, ILEU tim iz Ulma poziva građane da učestvuju u foto-konkursu „Pokaži nam ‘zeleno’ u svom gradu”.
„Zaštita naše životne sredine i prirode i pronalaženje održivih načina života postaje sve važnije. Priroda je važna za našu budućnost, za naše zdravlje, naše opšte dobro. U gradovima je izazov još veći ne izgubiti vezu sa prirodom. Kamen i beton sve više dominiraju gradovima, ali to ne isključuje prisustvo biljaka. Zeleno u gradovima ima mnogo oblika. Zbog toga želimo da upoznamo zelena mesta koja vaš grad može da ponudi! Učestvujte i predstavite nam zelena mesta u gradu u kome živite. Želimo da podignemo svest o ovom pitanju pozivajući vas da pokažete zeleno u vašim gradovima i podstaknemo vas da razmislite o tome kako možemo da učinimo naše gradove zelenijim u Evropi i duž Dunava”, navodi se u saopštenju.
Krajnji rok je ponedeljak, 5. jun 2023!
Zadatak učesnika je da pošalju četiri različite slike zelenih mesta koje odgovaraju najmanje dve od četiri kategorije navedene u nastavku. Mogu izabrati u koju od kategorija žele da pošalju prilog, ali moraju nešto da pošalju u najmanje dve kategorije. Naravno, učesnici mogu poslati i jednu sliku za svaku kategoriju.

Četiri kategorije

  1. Javno mesto, zeleno za sve (npr. mesto za društvene sastanke, javne i upotrebljive zelene površine, lak pristup i bez prepreka) – pošaljite nam sliku zelenog mesta u kome uživa cela zajednica
  2. Vi i vaše omiljeno mesto – pošaljite sliku, po mogućstvu na kojoj ste i vi, gde volite da provodite vreme, mesto gde se osećate posebno dobro i javite nam zašto
  3. Zeleno tamo gde ne očekuješ – uvek ima zelenih oaza u gradovima na mestima gde ih ne očekuješ. Šta bi to bilo u vašem gradu?
  4. Urbano zeleno za budućnost – zgrade, ulice, kanali, mostovi itd. su veoma pogodni da unesu više zelenog u grad i na taj način podrže klimatski i ekološki napredak i promovišu biodiverzitet – pokažite primer gde je nešto u vašem gradu napravljeno u ovu svrhu.
    „Molim vas napišite 3-4 rečenice vezane za svaku sliku koju objavite i precizirajte gde se nalazi vaša objava/slika u odnosu na opis kategorije u kojoj pripada. Molimo pripremite tekstove na engleskom i svom nacionalnom jeziku”, piše u saopštenju.

Nagrade
Dodeljujemo novčane nagrade za najbolje radove: 4 x 100€ and 8 x 50€
Pobednike će izabrati odabrani žiri na osnovu sledećih kriterijuma: kvalitet i kreativnost slika, ekspresivnost pridruženog opisa.
Rezultati će biti prezentovani tokom međunarodne video konferencije u okviru Nemačkog digitalnog dana 16. juna u 17 časova (CET) i biti postavljen na vima-danube.eu kako bi se dalje razgovaralo sa širom javnošću. Pobedničke slike će takođe biti prikazane na maloj izložbi. Cilj je da se vidi šta se dešava u drugim gradovima duž Dunava i Evrope i razmene ideje o tome kako se mogu negovati zeleni gradovi.

Kako učestvovati
Za podnošenje vaših priloga koristimo digitalni obrazac, gde možete da unesete svoje lične podatke/kontakt podatke i svoje fotografije i tekstove. Prilozi će biti prihvaćeni isključivo putem ovog onlajn obrasca – molimo vas da pratite ovaj link da biste poslali svoj prilog:
https://www.umfrageonline.com/c/eggadamm
Pratite korak po korak i obavezna polja u obrascu, počevši od vaših ličnih podataka, a zatim ćete morati da otpremite svoje slike i popunite odgovarajuće polje sa tekstom koji objašnjava vaš prilog (i na engleskom i na vašem nacionalnom jeziku). Kvalitet/rezolucija fotografija koje postavljate mora biti min. u 1920×1440 (1080p) maks. 3 MB, otpremite fotografije kao jpg ili png datoteku.
Pored toga, moraćete da pristanete na obradu vaših podataka kao i da potvrdite da posedujete prava na slike i da ILEU e.V. ih može koristiti u digitalnom obliku (na našim sajtovima, društvenim mrežama) kao i u štampanom obliku (za planiranu izložbu). Takođe, morate da potvrdite da su osobe koje su vidljive na slici dale saglasnost za korišćenje fotografija od strane ILEU e.V. kako je gore navedeno. Nakon što pošaljete, poslaćemo vam poštom poseban dokument u kojem svojim potpisom zvanično potvrđujete prethodno pomenuto.

Za sva pitanja:
vima@ileu.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *