Ostalo

Počinje edukativni program “Stopama prvih botaničara”

Pokret gorana Novog Sada organizuje edukativni program “Stopama prvih botaničara” za mlade od 17 do 22 godine. Program će se realizovati tokom tri vikend seminara:
* 1-2. septembra
* 8-9. septembra
* 22-23. septembra 2018 godine.
Program “Stopama prvih botaničara” se realizuje zahvaljujući Gradskoj upravi za sport i omladinu i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Takođe, kroz program CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za zaštitu životne sredine, želimo da mladima kao i svim građanima i građankama približimo neophodnost zaštite prirode i vrednosti koje nas svakodnevno okružuju.
Program ima za cilj da mladima približi nauku, prirodu, omogući im aktivan boravak u prirodi i razumevanje ekosistemskih odnosa i veza, a kasnije i direktno uključivanje u sam proces zaštite prirode.
Upravo ovog vikenda, 1-2. septembra će se održati prvi edukativni seminar. Tokom tri seminara, grupa od 20 mladih, proći će kroz faze botaniziranja, terenskog rada, fotografisanja, determinacije i preparacije biljnog materijala, osnova ekologije i zaštite biodiverziteta, pod stručnim mentorstvom iskusnih terenskih biologa i osoba koji su prethodnih godina vodili omladinske edukativne kampove i seminare. Najveći deo programa učesnici će se provesti u prirodi, radeći na terenu, na lokalitetima Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *