Najave događaja

OTVOREN FILMSKI KONKURS ZA GREEN FEST 2021.

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 12. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 8. do 15. novembra 2021. u izmenjenom, 100% online, izdanju.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja.

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2018. godine, a ove godine se filmovi mogu prijaviti u četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film. Pored nagrada u navedenim kategorijama, biće dodeljene i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 30. jul, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. avgusta 2021.

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih jedanaest godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6500 filmova sa svih kontinenata, održano preko 145 obrazovnih sadržaja, predstavljeno preko 160 izlagača i umetnika.

Dvanaesti Međunarodni festival zelene kulture „Grin Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Fondacije Hajnrih Bel, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *