Najave događaja

Otvaranje igrališta na Štrandu

Imamo radosne vesti, u petak 1.6.2018. u 11h otvaramo prvo kombinovano igralište za decu sa i bez smetnji u razvoju u Srbiji, na novosadskom Štrandu (kada se uđe na glavni ulaz skroz levo), ulica Sunčani kej bb.

Projekat pod nazivom “Da vežbamo svi!” je finansiran putem NIS-ove fondacije “Zajednici zajedno” i podržan od strane grada Novog Sada. Sprave na igralištu su tako konstruisane da se deca sa i bez smenji u razvoju mogu igrati zajedno i to tako što imamo klackalicu sa amortizerima koji kada se dete bez smetnji u razvoju odrazi amortizuje odraz i klacka ih oboje. Zatim imamo vrtešku i ljuljašku u koju se može ući kolicima, izdignuti peščanik, kako se deca sa invaliditetom mogu igrati u pesku i još jednu ljuljašku sa posebnom sedalicom za koju se mogu pričvrstiti. Na ovaj način, kroz igru, podstičemo decu da se uče toleranciji i razumevanju.

Tog dana će na otvaranju pored čelnih ljudi doći i mališani iz PU „Radosno detinjstvo“, deca iz SOŠO „Milan Petrović“, učenici OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Taraša i mnoga druga deca sa roditeljima. Za njih smo organizovali, pored keteringa i dosta zanimljivih aktivnosti, poput predstave animatorke Slavice, paketića, balona itd.

Pozivamo vas da budete deo ovog događaja i da zajedno izmamimo nove osmehe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *