Najave događaja

Omladinska razmena „Say NO to PLASTIC future!“

Oko 71 % Zemljine površine je prekriven0 vodom, a okeani drže oko 96,5 % ukupne Zemljine vode a egzistencija preko 3 milijarde ljudi zavisi od biodiverziteta mora i priobalnih područija. Mora i okeani utiču na klimu i vreme, čak i na kvalitet vazduha koji dišemo, ali danas okeani se suočavaju sa ogromnim problemima poput globalmog zagrevanja, prekomernog ribolova, uzurpacije marinskih ekosistema, adicifikacijom voda kao i različitim vrstama zagađenja od koji jedno od najproblematičnijih zagađenje platičnim otpadom čija se količina vrtoglavo uvećava svakodnevno u poslednjih 50 godina.
Omladinska razmena “Say NO to PLASTIC future” odnosno “Recite NE PLASTIČNOJ budućnosti!” održaće se u periodu od 14. do 22.07.2021 u Šibeniku (Hrvatska), a ima za cilj da podigne svest i edukuje mlade o gorućoj problematici prekomernog zagađenja plastičnim otpadom i skrene pažnju mladima na koji načine on utiče na zdravlje marinskih ekosistema a i ljudi, kao i koje su posledice prekomernog korišćenja plastike u svakodnevnom životu i na koje sve načine utiču na sve nas.
Kroz edukativne i kreativne radionice uvežbavaćete svoje prezentacione, organizacione i kreativne veštine i obogactićete svoje znanje o temama zaštite životne sredine. Želiš li da čuješ iskustva o pozitivnim akcijama sprovedenim na ovu temu? Zanima te očuvanje priode? Voliš da se družiš i otkrivaš nove horizonte dok upoznaješ različite kulture i narode? Prijavi se na omladinsku razmenu koju organizuje organzacija Argonauta (Hrvatska) u saradnji sa Inženjerima zaštite životne sredine i partnerskim organizacijama iz još 5 zemalja (Portugal, Litvanija, Španija, Nemačka i Mađarska) i uplovi u jedinstvenu morsku avanturu koja će ti pomoći da naučiš mnogo toga.
Učešće na omladinskoj razmeni je besplatno uz obezbeđenu hranu i smeštaj. Troškovi prevoza su takođe pokriveni i refundiraće se na kraju same razmene. Prisustvo i aktivno učešće na omladinskoj razmeni je obavezno za sve učesnike. Važna napomena – Omladinska razmena će se realizovati na engleskom jeziku.
Inženjeri zaštite životne sredine pozivaju sve zainteresovane mlade učesnike od 18 do 25 godina da se prijave putem elektronskog formulara koji mogu naći OVDE. Popunjen formular poslati najkasnije do 01.07.2021. Za više informacija o samoj razmeni pogledati Info pack omladinske razmene čiji link možete naći OVDE. Za sva dodatna pitanja, kontaktirati saradnicu Inženjera Lidiju Pribelju na broj telefona 0631769856 ili se obratiti na email lidija@activity4sustainability.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *