Kompanije

Očuvanje prirode za bolje sutra – Strauss Adriatic

Svetski dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila. Ovaj datum je zvanično prihvaćen 1992. godine u Rio de Žaneiru, na konferenciji Ujedinjenih nacija o životnoj sredini i pravi je trenutak da se podsetimo koliko je važno da vodimo računa o očuvanju životne okoline i prirode. Ovo pitanje je od krucijalnog značaja za ljudski život, a poslednjih sto godina planeta Zemlja doživela je najveće zagađenje od svog nastanka. Zato je od velikog značaja da njenu brigu i očuvanje poslovni entiteti postave kao svoje strateško opredeljenje. Jedan od primera je Strauss Coffee, koji je ekološke incijative inkorporirao u svaki segment poslovanja. Na ovaj način posluje i Strauss Adriatic, deo ove kompanije u Srbiji, koji se u zaštiti životne sredine rukovodi principima standarda ISO 14001, primenjujući najviše standarde.
Jedan od primera kako funkcioniše sistem za pozitivni ekološki uticaj predstavlja instaliranje solarnih panela na krovu fabrike u Šimanovcima, sa ukupnim kapacitetom od 109 kW. Ostatak električne energije koji kompanija koristi je 100% iz mreže obnovljivih izvora, za šta kao potvrdu na godišnjem nivou dobija sertifikat od Elektroprivrede Srbije.
Efekat klimatskih promena je potrebno svesti na najmanji mogući nivo, a kompanija Strauss Adriatic konstantno ulaže u zaštitu životne sredine i radi na unapređenju energetske efikasnosti. Sa fokusom na davanju novih vrednosti društvu i zajednici, vodi računa o emisiji štetnih gasova, potrošnji vode, utrošku energije i generisanju komunalnog otpada, uz korišćenje kafene plevice kao energenta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *