Kompanije

LIDL PODRŽAVA AKCIJE ČIŠĆENJA U SRBIJI

Lidl Srbija i ove godine sprovodi projekat „Čisto iz ljubavi“, u okviru kojeg će organizovati akcije čišćenja širom Srbije tokom aprila i maja. Sa ciljem da pored toga podstakne i podrži i građane u preuzimanju inicijative za čistijim okruženjem i prirodom, kompanija poziva sve zainteresovane lokalne organizacije da se prijave za finansijsku podršku i sprovedu akciju čišćenja u svom gradu, odnosno da se na ovaj način priključe Lidlu i dugogodišnjem partneru „Čepom do osmeha“ u sprovođenju projekta.

Sve zainteresovane organizacije mogu poslati popunjeni upitnik, dostupan na Lidlovom sajtu, i na mejl odgovornost@lidl.rs, naslovljen po imenu projekta – „Čisto iz ljubavi – 2024“, dostaviti informacije o planu sprovođenja akcije. Plan uključuje informacije koje se tiču planiranog broja učesnika, odabrane lokacije, datuma aktivnosti, očekivanih količina otpada koje će biti uklonjene iz prirode, načina na koji će se otpad zbrinuti, predloga promocije akcija na sopstvenim kanalima komunikacije i okvirnog budžeta. Uslov je da se planirane akcije realizuju do kraja maja, a rok za prijavu je 31.3.2024. godine.

Zagađena životna sredina, koju susrećemo svuda oko nas, predstavlja ne samo ruglo, već je i pogubna po ekosisteme. Materijali koji završe u prirodi imaju svoju vrednost koja propada, jer ih ne usmeravamo na ponovno iskorišćenje, naročito značajne su u tom smislu ALU i PET ambalaže zbog svojih reciklabilnih potencijala. Od nastanka projekta 2020. godine do sada sakupili smo više od 60 tona otpada iz prirode, sa više od 2.500 volontera, a ove godine nadamo se još boljem rezultatu“, izjavila je Aleksandra Mirić ispred Lidlovog CSR odeljenja.

Kriterijum o kojem će Lidl Srbija voditi računa pri odabiru organizacija je ravnomerna geografska rasprostranjenost odabranih organizacija, a ključna stavka jeste predloženi način sortiranja i zbrinjavanja prikupljenog otpada. Dodeljena sredstva namenjena su kupovini opreme za čišćenje – rukavice, kese i alatke, troškovima transporta, troškovima zbrinjavanja otpada, okrepljenju, kupovini majica i reklamnog materijala.

Svaka organizacija koja se prijavi biće blagovremeno obaveštena o tome da li je izabrana. Više informacija na web adresi: https://kompanija.lidl.rs/odrzivost-u-lidlu/inicijative-i-projekti/cisto-iz-ljubavi.

O Lidlu

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 70 prodavnica u 40 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” već četvrtu godinu zaredom.

www.lidl.rs

Instagram Lidl Srbija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *