Ekologija

Kampanja „Produžimo život jelkama”

Tokom decembra 2021. godine, ekipe učenika mlađeg osnovnoškolskog uzrasta iz osnovnih škola sa područja Grada Novog Sada, pripremali su sa svojim učiteljima maštovite ukrase za jelku od prirodnih materijala na osnovu video materijala koji je prošle godine pripremio Pokret gorana Novog Sada kao virtuelnu obuku za upoznavanje sa osnovama aranžiranja, izrade novogodišnjih aranžmana i novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala i pripremali digitalne priče o očuvanju jelki pred božićne i novogodišnje praznike nabavkom jelki sa busenom koje se mogu zasaditi posle praznika i nastaviti da žive.

Takmičenje je održano kao deo promotivne kampanje “Produžimo život jelkama” koju podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a organizuje Pokret gorana Novog Sada, u saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo”.

Do 17. decembra 2021. godine, kada je bio rok za slanje prijava, svoje radove je poslalo osam osnovnih škola sa područja Grada Novog Sada, čije takmičarske ekipe su fotografisale/snimale sve faze pripreme novogodišnjih ukrasa od prirodnih materijala do kićenja jelke sa busenom koje je obezbedilo JKP “Gradsko zelenilo”, a snimljene materijale i digitalnu priču su kao izveštaj poslali našoj organizaciji na ocenjivanje.

Stručna komisija je pregledala sve pristigle izveštaje i donela sledeću odluku o pobednicima:

  1. mesto je osvojila ekipa iz OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Novog Sada
  2. mesto je osvojila ekipa iz OŠ “Sveti Sava” iz Rumenke
  3. mesto je osvojila ekipa iz OŠ ”Prva vojvođanska brigada” iz Novog Sada

Pohvaljeni su i ukrasi ekipe iz OŠ “Jovan Popović” iz Novog Sada, koji su imali izuzetno maštovite ukrase, ali zbog nedostatka digitalne priče nisu mogli da ovog puta budu nagrađeni.

Komisija je kod pobedničkih ekipa posebno pohvalila zanimljiv način izrade i originalnost  ekoloških ukrasa, kao i uspešno slanje jasne ekološke poruke putem zanimljivih digitalnih priča.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *