Najave događaja

Kako obezbediti gasnu nezavisnost Srbije?

Okrugli sto „Kako obezbediti gasnu nezavisnost Srbije?” održaće se 6. juli 2022. godine, od 10 do 15 h (okupljanje učesnika od 9.30 h) u beogradskom hotelu Metropol (sala Ivo Andrić A).
Kako se aktuelna energetska kriza zahuktava u javnosti se, od političara, energetskih stratega raznih profila, predstavnika akademske zajednice i privrede može čiti niz odgovora na pitanje: Može li Srbija vlastitim resursima da proizvede dovoljno gasa za svoje potrebe?
Bez namere da komentarišemo njihove predloge pozivamo Vas na okrugli sto na kome ćete imati priliku da se upoznate sa mogućnostima primene Wabio tehnologije u prozvodnji biogasa, zelenog metana i električne energije iz žetvenih ostataka, pre svega slame i kukuruzovine.
Cilj nam je da Vas upoznamo sa mogućnostima da Srbija vlastitim resursima, uz agrarnu proizvodnju hrane, istovremeno proizvede i dovoljno zelenog metana i zelene električne energije, čime će da obezbedi nezavisnost od uvoznog gasa. Otvoreni smo za sva pitanja i sugestije.
Moderator: Jelica Putniković, Energija Balkana
Učesnici: predstavnici resora Vlade Srbije iz sektora privrede, poljoprivrede, energetike, zaštite životne sredine i finansija, predstavnici akademske zajednice, stručnih i privrednih udruženja, lokalnih samouprava, stručnjaci i mediji.
Organizatori: Wabio Investment Holding RS, Energija Balkana i ZOET
Napomena: Učešće na konferenciji je besplatno. Kotizacije se ne naplaćuju. Registracija učesnika je obavezna.
Molimo Vas da se registrujete prijavom na mejlove:
redakcija@energijabalkana.net ili
konferencija@energetskatranzicija.net
ili pozivom na broj telefona +381-63-449-835

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *