Ostalo

Kada je nešto istovremeno i “Top” i “Mini”, onda dolazi iz kompanije Tetra Pak

Različiti ukusi za različite prilike – u praktičnom pakovanju koje je i dobro za životnu sredinu

Navike i očekivanja potrošača menjaju se iz dana u dan. Prema rezultatima nedavnog istraživanja o navikama potrošača koje je kompanija Tetra Pak sprovela na globalnom nivou, 51% potrošača danas ima običaj da jede ili pije u pokretu – u šetnji ili tokom vožnje. Zajedno sa povećanom tražnjom za zdravim proizvodima, ovo je dovelo do 75% rasta prodaje zdravih prehrambenih proizvoda za konzumaciju u pokretu na četvorogodišnjem nivou. Istovremeno, evidentan je i rast svesti potrošača o pitanjima vezanim za očuvanje životne sredine – isto istraživanje pokazalo je da je četiri od pet potrošača danas spremno da prilikom donošenja odluke o kupovini razmisli o uticaju koji proizvodi koje kupuju imaju na životnu sredinu.

Kao odgovor na uočene trendove i potrebe savremenih potrošača, kompanija Tetra Pak je razvila inovativno Tetra Top MiniV Nallo pakovanje – odnedavno dostupno i potrošačima u Srbiji. Kompanija Imlek, koja je prva u Srbiji prepoznala prednosti ovog, najnovijeg člana porodice Tetra Top ambalažnog portfolia kompanije Tetra Pak, uvela je Tetra Top MiniV Nallo pakovanje za neke od proizvoda brendova Balans+ i Jogood.

Ukusi i navike potrošača se menjaju. Potrošači današnjice žele zdrave proizvode, koje mogu da konzumiraju u pokretu. Istovremeno, oni su sve više i više zabrinuti za životnu sredinu i žele da pakovanja koja koriste budu dobra po okruženje. Mi u kompaniji Tetra Pak blisko sarađujemo sa našim partnerima kako bismo odgovorili na ove zahteve modernih potrošača i na aktuelne trendove – i to je upravo ono čemu smo nedavno bili svedoci na tržištu Srbije – zajedno sa kompanijom Imlek analizirali smo potrebe potrošača i trendove na tržištu i istražili šta je to što potrošači zaista žele od proizvoda koje kupuju. Ovo je rezultovalo time da kompanija Imlek lansira Tetra Top ambalažni portfolio za neke od svojih najpopularnijih brendova” – navodi Katalina Siriteanu, direktor marketinga u kompaniji Tetra Pak.

Zgodno za potrošače

Ivica Tetra Top MiniV Nallo pakovanja, u obliku latiničnog slova V, proizvođačima pruža mnoštvo dizajnerskih mogućnosti uz pomoć kojih mogu unaprediti sopstveno brendiranje i istovremeno se istaći na policama supermarketa. Ovo pakovanje u obzir uzima i sve zahteve savremenih potrošača: kako njihovu potrebu za atraktivnim izgledom, tako i njihovu želju da na raspolaganju imaju ambalažu koja je zgodna za upotrebu, iz koje se lako pije, koja se lako otvara i zatvara, a koja je istovremeno pogodna i za konzumaciju u pokretu. Odmerene proporcije i mala težina su karakteristike koje Tetra Top MiniV Nallo pakovanje čine zgodnim za nošenje i udobno držanje u ruci, dok je njegova izdržljivost ta koja ga čini pogodnim za nošenje u rancu ili torbi, bilo da se spremamo da ga upotrebimo u blizini svog doma ili negde dalje. Karakterističan široki otvor, koji karakteriše ceo Tetra Top ambalažni portfolio, omogućava lako sipanje i pijenje iz ambalaže, što je upravo i razlog zbog kog potrošači širom sveta preferiraju ova pakovanja.

Dobro za životnu sredinu

Istovremeno, Tetra Top MiniV Nallo pakovanje dobro je i za životnu sredinu. Kao i druga Tetra Pak pakovanja, i ovo pakovanje moguće je u potpunosti reciklirati, a napravljeno je pretežno od prirodnih materijala iz obnovljivih izvora. Sav papir koji se koristi u Tetra Pak pakovanjima potiče iz drveća koje se dobija iz šuma za koje postoji sertifikat o odgovornom upravljanju u skladu sa principima održivog šumarstva – što znači da je obezbeđeno da se te šume planski obnavljaju i neprekidno ponovo rastu.

Ambalaža i rešenja za pakovanje koja su dobra za životnu sredinu oduvek su bili način na koji kompanija Tetra Pak odgovara na rastuću brigu o životnoj sredini. Štaviše, Tetra Pak sada preduzima i korak dalje i pokreće inicijativu Planet Positive – u pitanju je način razmišljanja koji privrednike inspiriše da još ozbiljnije shvate pitanja održivosti, kako bi se od pojedinačnih aktivnosti svih učesnika dobio sinergetski efekat za rešavanje nekih od najvećih izazova u oblasti životne sredine. Planet Positive je mentalitet u okviru kog Tetra Pak, i svi partneri kompanije, doprinose više nego što uzimaju iz okruženja. Detaljno objašnjenje Planet Positive inicijative i svih njenih aspekata nalazi se na internet stranici: https://tetrapak.com/rs/sustainability/planet-positive

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *