Najave događaja

INFO DAN POSVEĆEN JAVNOM POZIVU ZA INOVATIVNE POSLOVNE MODELE

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Regionalna razvojna agencija Bačka vas pozivaju na Info dan povodom predstavljanja Javnog poziva za inovativne poslovne modele kojima se smanjuje zavisnost od uvoza, diversifikuje proizvodnja električne energije, smanjuje energetski intenzitet privrede i omogućava povoljno snabdevanje čistom energijom, posebno za energetski ugrožene kupce, koji će biti održan u Novom Sadu, u velikoj Sali PRIVREDNE KOMORE VOJVODINE, MASTER CENTAR, Braće Popović 5/III sprat, 29.06.2023. sa početkom u 10,30 časova.

Javni poziv objavljuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u okviru projekta „Inovativna i pravedna zelena tranzicija kao alat za obezbedjivanje sistemske energetske sigurnosti i smanjenje energetskog siromaštva“ koji se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine.

Predložena rešenja treba da doprinesu smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i smanjenju zagađenja životne sredine, diversifikaciji proizvodnje električne energije, da podstaknu razvoj novih grana privrede i ženskog preduzetništva, kao i da omoguće otvaranje novih radnih mesta i prekvalifikaciju radnika iz sektora koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva. Takođe, očekuje se da predložena rešenja doprinesu smanjenju zavisnosti zemlje od uvoza energije.

Takođe, podršku mogu dobiti i predlozi održivih modela poslovanja koji predstavljaju podršku privrednog sektora aktivnostima u cilju smanjenja energetskog siromaštva individualnih domaćinstava. To podrazumeva, na primer, podršku individualnim domaćinstvima koja trpe ili su ugrožena energetskim siromaštvom, u vidu olakšica u pristupu čistoj, jeftinijoj, sigurnijoj i efikasnijoj toplotnoj i električnoj energiji (zamena individualnih ložišta, vrste energenata i sl.), kao i u vidu olakšica u cilju povećanja energetske efikasnosti stambenih objekata (npr. zamena stolarije).

Javni poziv će biti objavljen do 7. jula 2023. godine. Sve informacije o javnom pozivu mogu se pronaći OVDE

Prijava za učešće na info danu nalazi se na sledećem linku: https://forms.office.com/e/pNTstCabdm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *