Ostalo

Implementacija LEADER pristupa kao instrumenta ruralnog razvoja na lokalnom nivou

Mrežа za ruralni razvoj Srbije održala je 29. novembra u  Paraćinu, Radionicu „Implementacija LEADER pristupa kao instrumenta ruralnog razvoja na lokalnom nivou“.
– Cilj održavanja ove Radionice je promovisanje Partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj – LEADER pristupa i informisanje potencijalnih korisnika o mogućnostima za razvoj lokalnih zajednica kroz zajedničko učešće javnog, civilnog i privatnog sektora, rekao je Dragan Roganović, lider Mreže za ruralni razvoj Srbije otvarajući ovaj informativo- edukativni skup.
LEADER pristup je instrument razvoja ruralnih zajednica koji primenjuje principe LEADER-a, javno privatnog partnerstvа – Lokalne Akcione Grupe ( LAG-ovi), animiranjem lokalnih aktera, kao i Lokalne strategije ruralnog razvoja.
Na ovoj radionici je prezentovan „Program grantova za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranje” koji sprovodi Mreža za ruralni razvoj Srbije kroz realizaciju ALTER projekta.
– Program Grantova za izgradnju kapaciteta civilnog društva i zagovaranja dizajniran je sa ciljem jačanja kapaciteta odabranih organizacija civilnog drušva za aktivno angažovanje u održivom ruralnom razvoju, kaže Slobodan Ljubojević, predstavnik Mreže za ruralni razvoj Srbije.
Program je startovao 18. novembra i biće otvoren do 17. decembra ove godine. Maksimalni iznos koji se može odobriti po grantu iznosi 17.000 evra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *