Najave događaja

GREEN AGENDA FOR WESTERN BALKANS

U okviru realizacije Horizon projekta pod nazivom „Foster Research Excellence for Green Transition in the Western Balkans“ finansiranog od strane Evropske unije, Univerzitet u Beogradu – Geografski fakultet organizuje međunarodnu naučnu konferenciju GREEN AGENDA FOR WESTERN BALKANS, koja će se održati od 20. do 22. juna 2023. godine u Beogradu. Više informacija o konferenciji možete pronaći na linku.

Projekat GreenFORCE (više informacija na linku) ima za cilj da podstakne izvrsnost u naučnom istraživanju i inovacijama „Zelene tranzicije Zapadnog Balkana“ kroz unapređenje istraživanja, jačanja istraživačkih i upravljačkih kapaciteta i doprinos konvergenciji između istraživačkih kapaciteta Zapadnog Balkana i EU, kao i širim političkim inicijativama za region Zapadnog Balkana. 

Pored Univerziteta u Beogradu – Geografskog fakulteta, partnerske organizacije čine Co-PLAN, Institut za razvoj staništa u Albaniji kao koordinirajući partner; Univerzitet POLIS u Albaniji; Udruženje Centar za ekonomske analize (CEA) u Severnoj Makedoniji, kao regionalni partneri; i Nordregio, pan-nordijska istraživačka organizacija sa sedištem u Švedskoj, zajedno sa Politehnico di Torino, Italija (POLITO), kao vodeće istraživačke institucije EU.

Međunarodna konferencija GREEN AGENDA FOR WESTERN BALKANS je sveobuhvatan trodnevni događaj ispunjen inspirativnim izlaganjima, panel diskusijama i umrežavanjem. Cilj konferencije je da na jednom mestu okupi istraživače i naučnike iz Evrope i šire, tehnološke lidere, kompanije, institucije, kreatore politika i druge zainteresovane strane u vezi sa sektorom zelene tranzicije kako bi razgovarali i razmenili iskustva o važnim temama koje vode ka uspešnoj implementaciji Zelene agende na zapadnom Balkanu. U tom smislu, sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da ćemo među govornicima imati projektnog menadžera Delegacije Evropske unije u Srbiji gospodina Antoana Avinjona, ministarku za evropske integracije prof. dr Tanju Miščević, akademika prof. dr Slobodana Markovića, prof. dr Marinu Ilić sa Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, kao i predstavnika UNDP-a, dok će predstavnici Privredne komore Srbije organizovati sekciju Towards circular economy.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *