Najave događaja

Gorani obeležavaju Svetski dan šuma

Pokret gorana Vojvodine, zajedno sa Javnim preduzećem „Vojvodinašume”, obeležiće Svetski dan šuma akcijom održavanja drvoreda posađenog u kasnu jesen 2022. godine (jer je jesen
pravo vreme za sadnju!) na obali Dunava u Sremskim Karlovcima. Tom prilikom su volonteri Pokreta gorana Vojvodine uz podršku Delegacije Evropske unije posadili 98 sadnica različitih lišćara. Ovom prilikom je planirana prehrana sadnica, popravka „tanjira“ oko sadnica, postavljanje agrotekstila i malča oko svake sadnice, kako bi se one što bolje pripremile za nastupajući period. Takođe, grupa volontera će učestvovali u uređenju Karlovačkog dunavca u okviru SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“, sakupljajući granjevinu i nepripadajući materijal koji se trenutno nalazi u području.
Akcija će trajati od 10 do 13 sati, a okupljanje je na parkingu kod Sportsko-ribolovačkog udruženja ribolovaca Dunav. Akciji će se pridružiti JKP „Belilo“ iz Sremskih Karlovaca, učenici Karlovačke gimnazije, Karlovačke bogoslovije i učenici OŠ „23. oktobar“ iz Sremskih Karlovaca i članovi Sportsko-ribolovačkog udruženja „Dunav“ iz Sremskih Karlovaca.
Cilj nam je da obeležimo ovaj datum značajan za Vojvodinu koja mora ozbiljnije rešavati problem svoje obešumljenosti, kao i da predstavimo aktivnosti u prošloj godini na području Karlovačkog dunavca u kojima su zajedno učestvovali Pokret gorana Vojvodine, JP „Vojvodinašume“ i Udruženje Partnerstvo K2. Pokret gorana Vojvodine se od svog osnivanja 1960. godine zalaže za veću pošumljenost Vojvodine i daje svoj doprinos kroz brojne akcije pošumljavanja na području cele Pokrajine.

Pokret gorana Vojvodine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *